Ministerul Muncii propune mărirea cuantumului ajutorului anual pentru acoperirea unei părți din costul chiriei, energiei electrice şi energiei termice pentru nevoi casnice, cuvenit veteranilor de război și văduvelor de război, precum şi accidentaților de război, de la 370 lei, cât este acum, la 400 lei.

Suma de 370 lei/persoană a fost stabilită în anul 2017, prin hotărâre de guvern, fiind prevăzută apoi separat în bugetele autorităților care acordă acest ajutor – Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne şi Serviciul Român de Informaţii. Valoarea ajutorului anual va fi mărită la 400 lei, pentru a fi concordanță cu evoluția creșterilor prognozate pentru serviciile de electricitate, energie termică și chirie.

Art. 1 – “Veteranii de război, văduvele de război, precum şi accidentaţii de război în afara serviciului ordonat, care au suferit o infirmitate din cauza acțiunii mijloacelor de luptă ale războiului, beneficiază în anul 2018 de un ajutor anual în cuantum de 400 lei/persoană pentru acoperirea unei părţi din costul chiriei, energiei electrice şi energiei termice pentru nevoi casnice”.

Art. 2 – “Sumele pentru plata ajutorului prevăzut la art. 1, inclusiv cheltuielile cu transmiterea acestora la beneficiari, se suportă din bugetele Ministerului Muncii și Justiției Sociale, Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne şi Serviciului Român de Informaţii, în limita fondurilor aprobate cu această destinație prin legea bugetului de stat”.

Conform datelor oficiale prevăzute în proiectul hotărârii, de ajutorul anual va beneficia un număr total de 7.380 persoane, din care 6.900 persoane plătite de Ministerul Muncii și Justiției Sociale, 247 persoane plătite de Ministerul Apărării Naționale, 232 persoane plătite de Ministerul Afacerilor Interne şi o persoană plătită de Serviciul Român de Informaţii.

Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne şi Serviciului Român de Informaţii, în limita fondurilor aprobate cu această destinație prin legea bugetului de stat.

Sursa: Ministerul Muncii

comentarii

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here