15 Iulie, 2018

Ministerul Justiţiei propune un nou regulament pentru Legea notarilor publici şi a activităţii notariale

Ministerul Justiţiei (MJ) a lansat în dezbatere publică un proiect de Regulament de aplicare a Legii notarilor publici şi a activităţii notariale nr. 36/1995, republicată.

Legea notarilor publici şi a activităţii notariale nr. 36/1995 s-a modificat şi completat prin Legea nr. 77/2012, care prevede că, în termen de 120 de zile după republicarea Legii nr.36/1995 (lucru întâmplat în M.Of. 72/2013), Ministerul Justiţiei şi Uniunea Naţională a Notarilor Publici (UNNP) trebuie să elaboreze regulamentul de aplicare a acestei legi.

Deoarece prin Legea nr. 77/2012 s-a produs o modificare semnificativă a legislaţiei în domeniul notarilor publici şi a activităţii notariale, care implică modificarea corespunzătoare a regulamentului, legiuitorul a optat pentru abrogarea actualului regulament şi elaborarea unui regulament nou.

Acest proiect supus dezbaterii publice a fost elaborat pe baza propunerilor formulate de UNNP şi a soluţiilor legislative identificate de compartimentele de specialitate din cadrul MJ.

Propunerea de act normativ poate fi consultată în întregime pe site-ul Ministerului, în secţiunea “Acte normative”.

1 aprilie 2013 este data până la care pot fi trimise către MJ propunerile şi observaţiile referitoare la acest act normativ.

Sursa: Ministerul Justiţiei

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu