Ministerul Justiţiei demarează lucrările de elaborare a Codului insolvenţei”, se arată într-un comunicat de presă prezent pe site-ul instituţiei. Ministerul Justiţiei va primi asistenţă tehnică din partea consorţiului format din PricewaterhouseCoopers Business Recovery Services SPRL (România), D&B David şi Baias SCA (România) şi RVA Insolvency Specialists SPRL (România).

Elaborarea Codului face parte din obiectivele asumate în cadrul Proiectului “Reforma sistemului judiciar”, finanţat prin Acordul de împrumut cu Banca Mondială. Valoarea totală a contractului este de 1.568.809.19 lei (inclusiv TVA), iar durata de implementare este de 17 luni.

Detalii despre Codul insolvenţei 

În cadrul proiectului, vor fi sistematizate şi corelate actele normative în domeniul insolvenţei, pre-insolvenţei şi cele privind exercitarea profesiei de practician în insolvenţă. Se va elabora un instrument de lucru unitar, armonizat, care asamblează şi explică piesele legislative disparate.

De asemenea, proiectul are drept scop şi îmbunătăţirea competenţelor profesionale ale specialiştilor în domeniul insolvenţei şi pre-insolvenţei, astfel că, în programul de pregătire profesională, vor fi cuprinse 60 de persoane (judecători, grefieri, practicieni în insolvenţă), care vor beneficia de două sesiuni de cursuri.

Codul insolvenţei va fi un corpus de norme, dar şi un corpus de explicaţii fundamentate pe jurisprudenţa instanţelor interne şi a Curţii de Justiţie a Comunităţilor Europene, pe bunele practici în domeniu.

Codul insolvenţei va fi tipărit şi distribuit la nivelul instanţelor judecătoreşti şi va fi postat pe site-ul Ministerului Justiţiei, spre uzul tuturor persoanelor interesate.

Sursa: Ministerul Justiţiei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here