În cadrul Şedinţei de Guvern de miercuri, 17 august 2011, a fost aprobat Memorandumul cu tema: „Iniţiativa Ministerului Justiţiei de constituire a unei fundaţii având ca obiectiv susţinerea şi promovarea principiilor dreptului, a democraţiei şi a statului de drept”, se arată într-un comunicat de presă prezent pe site-ul Ministerului Justiţiei.

Pentru că se apropie intrarea în vigoare a Noului Cod Civil, Fundaţia doreşte să promoveze prin acţiunile sale noile instituţii de drept privat, pentru a susţine campania de promovare în spaţiul public a Codului Civil.

Unul dintre rolurile Fundaţiei este de a informa publicul larg cu privire la conţinutul normelor juridice şi de a-l educa în privinţa aplicării acestor norme.

În acelaşi timp, „consolidarea acestui parteneriat public – privat poate diminua practicile de eludare a legii şi ale corupţiei”, se arată în respectivul comunicat.

Ministerul Justiţiei consideră că, pe termen mediu şi lung, acţiunile derulate în cadrul fundaţiei vor influenţa în mod pozitiv funcţionarea mediului de afaceri, interesul investiţional în România şi dezvoltarea socio-economică a ţării, în beneficiul fiecărui cetăţean.
În viitorul apropiat, Ministerul Justiţiei va demara procedurile legale în vederea înfiinţării acestei instituţii.

Sursa: http://www.just.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here