19 Octombrie, 2019

Ministerul Finanţelor intenţionează să scadă TVA-ul la 9% pentru toate produsele de panificaţie

Ministerul Finanţelor Publice intenţionează să scadă taxa pe valoarea adăugată -pentru toate produsele de panificaţie- la 9%, scrie Agerpres.

Intenţia de reducere a TVA-ului a fost exprimată de Iulian Butnaru, consilierul ministrului finanţelor, care a precizat că măsura va fi implementată la nivel de fază-pilot.

“Pe viitor, intenţionăm să implementăm la nivel de fază-pilot TVA-ul de 9% la tot ce înseamnă produse de panificaţie şi pe lanţul de producţie a acestora, respectiv cereale şi făină. Cu alte cuvinte, există dorinţa efectivă de scădere a fiscalităţii, care în România este, să recunoaştem, suficient de ridicată”, a declarat Iulian Butnaru.

În măsura în care scăderea TVA-ului la produsele de panificaţie va duce la scăderea evaziunii fiscale, aceeaşi soluţie ar putea fi aplicată de stat şi pentru alte categorii de produse, mai precizează Butnaru.

Sursa:
Agerpres

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu