La mai puţin de o lună de la fiscalizarea bacşişului, ministrul finanţelor publice, Eugen Teodorovici, anunţă posibilitatea renunţării la impozitarea acestuia, din cauza dificultăţilor de aplicare a măsurii. Conform declaraţiilor susţinute astăzi de oficial, obligativitatea impozitării bacşişului ar putea fi eliminată începând de la 1 iunie.

Eugen Teodorovici a avut vineri consultări privind fiscalizarea bacşişului cu reprezentanţi ai industriei HoReCa, inclusiv din segmentul de piaţă al livrărilor la domiciliu, dar şi reprezentanţi ai organizaţiilor patronale şi sindicale din industria funizorilor de servicii de taximetrie. Potrivit Mediafax.ro, acesta a declarat că deşi taxarea bacşişului a fost introdusă la solicitarea mediului de afaceri, aplicarea ar fi extrem de dificilă.

Fiscalizarea bacşişului a fost stabilită prin Ordonanţa de urgenţă nr. 8/2015, publicată în Monitorul Oficial la sfârşitul lunii aprilie. 

(P) Aveţi nevoie de acte normative actualizate la zi? Le puteţi cumpăra online (format PDF, MOBI) de pe Lege5.ro! Lege5 este cel mai performant soft de documentare legislativă din România şi este creat pentru a fi utilizat pe orice dispozitiv aveţi la îndemână: Online, Mobile, Desktop şi Cloud.

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here