Ministerul Economiei, are acum autoritatea de a iniția și desfășura proceduri de expropriere pentru construcția de fabrici de armament, dezvoltarea de proiecte pentru construirea, modernizarea, extinderea și reconversia capacităților de producție și/sau servicii de apărare de interes strategic național, conform unei ordonanțe de urgență aprobate de Guvern.

Guvernul a aprobat această ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Legii nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică. Scopul este de a optimiza procesul de implementare a proiectelor de infrastructură necesare pentru dezvoltarea capacităților de producție și servicii de apărare de interes strategic pentru securitatea națională.

Ordonanța extinde motivele pentru expropriere, incluzând acum și „implementarea proiectelor de construire, modernizare, extindere și reconversie a capacităților de producție și/sau servicii pentru apărare de interes strategic pentru securitatea națională”.

De asemenea, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) a fost adăugat pe lista entităților care pot iniția exproprieri, prin intermediul operatorilor economici din industria națională de apărare sub autoritatea sa, pentru lucrările prevăzute în ordonanță.

Scopul ordonanței, în contextul actual de securitate internațională, este de a satisface nevoile de securitate ale României. Astfel, se creează un cadru pentru implementarea proiectelor de infrastructură necesare dezvoltării continue și durabile a industriei naționale de apărare.

Vezi aici OUG 55/2024

Vezi aici Legea nr. 255/2010

Vez aici alte articole despre fabrici de armament

lege6.ro
lege6.ro

După trei decenii de experiență în dezvoltarea soluțiilor juridice, Indaco Systems prezintă lege6.ro, o nouă platformă guvernată de AI, care se auto-îmbunătățește zilnic

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here