Parlamentarii vor dezbate un proiect de lege care modifică regulile conform cărora orice sediu comercial poate fi transformat în sală de jocuri de noroc, așa cum sunt cu miile în toată țara. Proiectul prevede ca orice astfel de spațiu să fie autorizat doar dacă are intrare separată de cea a locatarilor.

Pe lângă avantajele faptului că persoanele care locuiesc într-un imobil nu se mai confruntă, la parter, cu grupurile strânse la sălile de jocuri, și minorii ar putea fi mai puțin atrași de acest viciu, iar poluarea fonică ce se produce acum, ar fi mai redusă, susțin inițiatorii în expunerea de motive.

În plus, orice astfel de spațiu autorizat pentru jocuri de noroc nu trebuie să se afle la mai puțin de 200 de metri de orice fel de instituție de învățământ, de la creșă și grădiniță, școală și liceu.

OUG nr. 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc

Art. 15, alin. (2) lit. c) se introduc următoarele:

c1) Spațiul propus trebuie situat la o distanță de cel puțin 200 de metri față de unitățile de învățământ preșcolar, primar, secundar, postliceal și orice alte forme de școlarizare care fac parte din învățământul preuniversitar.

c2) Spațiul propus, dacă se află la parterul unei clădiri cu destinația de locuințe, trebuie să prevadă cel puțin o intrare separată de singura intrare prin care se face accesul la imobil sau la alte locații de interes în proximitatea cărora acesta este amplasat.

Și în privința publicității la jocurile de noroc sunt prevederi noi, care să prevină dependența.

Art. 1 – Se introduc trei noi alineate, cu următorul cuprins:

(2) Acțiunile de promovare, constând în reclamă, publicitate sau activități specifice de marketing nu trebuie să fie atractive pentru minori sau să fie asociate în orice fel cu aceștia.

(3) Spoturile publicitare privind jocurile de noroc sunt interzise pe timpul zilei, iar difuzarea acestora este permisă numai începând cu ora 23.

(4) Reclama și publicitatea stradală de mari dimensiuni pentru jocurile de noroc, precum și expunerea premiilor în afara incintelor sunt interzise. Totodată, se reduce vizibilitatea sălilor de jocuri de noroc prin renunțarea la semnalele luminoase și sonore care pot fi vizibile din afara incintelor.

Proiectul de completare a legii va fi dezbătut mai întâi la Senat, apoi în plenul Camerei Deputaților, unde se va decide dacă va fi adoptat.

Ai nevoie de OUG nr. 77/2009? Poți cumpăra actul la zi, în format PDF şi MOBI, de AICI!

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here