Beneficiarii microgranturilor și cei ai granturilor pentru capital de lucru acordate  în baza reglementărilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 130/2020  trebuie să întoarcă sumele neutilizate, anunţă Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Beneficiarii primelor două măsuri  care au rămas cu sume necheltuite în contul dedicat schemei de ajutor deschis la banca parteneră trebuie să parcurgă următorii pași:

După finalizarea raportului de progres, sumele rămase neutilizate vor fi plătite de către beneficiari, prin ordin de plată, din contul personal dedicat măsurii în contul Agenției pentru IMM, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului (AIMMAIPE) de care aparține beneficiarul.

Banca parteneră poate informa suplimentar beneficiarul asupra coordonatelor conturilor AIMMAIPE în care urmează a fi virate sumele rămase necheltuite. Pentru a nu exista situații în care beneficiarii virează în alt cont sumele rămase necheltuite, după identificarea contului aferent AIMMAIPE de care aparțin pe lista postată mai jos, reprezentanţii instituţiei recomandă beneficiarii să confirme contul cu instituția de credit parteneră.

După efectuarea plății sumei neutilizate și în momentul în care va fi operaționalizat modulul informatic, beneficiarii vor încărca în aplicație ordinul de plată.

Ultimul pas este acela de închidere a contului dedicat, în funcție de procedura internă a băncii partenere.

Modulul prin care vor putea fi încărcate OP-urile în platformă va fi gata până la jumătatea lunii martie.

Lista conturilor IBAN aferente fiecărei agenții, structurate pe bănci partenere și pentru fiecare măsura în parte poate fi consultată AICI .

 

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii.  

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here