Patronatul Comercianților și Servisanților de Case de Marcat din România a organizat săptămâna trecută o videoconferință în cadrul căreia s-au adus detalii despre conectarea caselor de marcat cu jurnal electronic la sistemul de monitorizare al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Au fost abordate următoarele subiecte:
1. Aspecte de natura tehnică (Ex. probleme tehnice identificate în procesul de conectare).
2. Modalități/argumenete identificate de distribuitorii autorizați/unitățile acreditate pentru service, pentru motivarea operatorilor economici în vederea conectării cât mai rapide la server-ul ANAF.
Pana în acest moment, 58000 de case de marcat sunt conectate la sistemul informatic al MF-ANAF din care 33.700 echipamente la marii contribuabili, 17.600 la contribuabilii mici, restul la contribuabilii mijlocii.
Potrivit Patronatului Comercianților și Servisanților de Case de Marcat, contribuabilii mici si mijlocii au termen limita pana la 30 noiembrie pentru a conecta aparatele la sistemul informatic al MF-ANAF. Iar firmele mari mai au la dispoziție încă două săptămâni și jumătate, adică până la 30 iunie 2021, pentru a-și conecta aparatele la sistemul ANAF.
MF si ANAF au dat asigurari ca termenele de conectare a caselor de marcat nu se vor prelungi şi recomandă utilizatorilor de case de marcat sa ia legatura cu unitatile de service pentru a demara cat mai rapid procedurile de conectare si sa nu amane operatiunile catre termenul limita.
Potrivit articolelor 3^1, 10 și 11 din Ordonanța de urgență a Guvernului 28/1999, contribuabilii care nu vor respecta termenele de conectare risca o amendă de la 8.000 la 10.000 de lei, suspendarea activitatii in punctul de lucru si confiscarea veniturilor.
De asemenea contribuabilii sunt încurajaţi sa se inroleze la SPV pentru a putea primi rapoartele cu privire la transmisia de date a casei de marcat catre serverul ANAF.
Restul materialului este disponibil exclusiv membrilor de patronat. Click aici pentru autentificare.
Rapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii.