Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a emis un comunicat de presă prin care aduce în atenţia contribuabililor posibilitatea acestora de a achita taxele şi impozitele online, prin ghiseul.ro. Achitarea prin metode electronice a obligaţiilor fiscale este realizabilă începând de ieri, 14 decembrie 2016.

Potrivit informaţiilor emise de ANAF,  Agenţia a finalizat procedura de achiziție publică a serviciilor de acceptare a plăților online de impozite, taxe și contribuții cu ajutorul cardului bancar, prin Sistemul Național Electronic de Plăți (www.ghiseul.ro), și a încheiat cu trei bănci un Acord cadru valabil 32 de luni.

ghiseulro

În comunicatul de presă emis de Fisc se precizează şi faptul că, pentru maximizarea eficienței economice a achiziției și păstrarea posibilității adaptării comisioanelor la volumul plăților, BCR, Banca Transilvania și Garanti Bank au semnat cu ANAF Acordul cadru conform căruia, periodic, este aleasă oferta cu prețul cel mai mic și este semnat un contract subsecvent pentru maxim 12 luni. Primul contract subsecvent va fi semnat cu Garanti Bank, care va percepe ANAF un comision de 0,24%, dar nu mai mult de 14,40 lei, din valoarea fiecărei plăți efectuate electronic de contribuabil.

În prezent, există și posibilitatea achitării obligațiilor fiscale în numerar sau prin card bancar la casieriile unităților Trezoreriei Statului, prin virament (ordin de plata, internet banking etc) sau prin mandat poștal. Ultimele două zile au fost dedicate asigurării funcționării optime și compatibilizării sistemelor informatice ale AADR și MFP – ANAF.

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here