Medicii militari si subofiţerii sanitari, indiferent de gradul militar deţinut, ar putea fi menţinuţi în activitate după împlinirea vârstei standard de pensionare, până la împlinirea vârstei de pensionare stabilită pentru medicii/asistenţii medicali civili, conform unui proiect de lege depus la Senat.

Modificările propuse în Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare sunt argumentate de iniţiatorii proiectului legislativ prin deficitul de personal militar specializat din sectorul sanitar public.

La ora actuală, ofiţerii medici au aceeaşi vârstă standard de pensionare cu cea a ofiţerilor de arme – 56 de ani şi 8 luni, care va creşte anual până la 60 de ani în 2030.  În schimb, potrivit art. 185 din Legea nr. 65/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, medicii civili pot să profeseze până la 65 de ani, iar membrii titular/corespondenţi ai Academiei Române şi ai Academiei de Ştiinţe Medicale, profesorii universitari şi cercetătorii ştiinţifici gradul I, doctorii în ştiinţe medicale, care desfăşoară activităţi medicale, îşi pot continua activitatea, la cerere, până la 70 de ani.

În ceea ce priveşte asistenţii medicali, vârsta de pensionare este de 65 de ani, în timp ce în sistemul militar, indiferent de gradul obţinut, aceasta este de 56 de ani şi 8 luni (creştere anuală până la 60 de ani în 2030).

Ai nevoie de Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare? Poţ cumpăra actul la zi, în format PDF şi MOBI, de AICI!

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here