17 Februarie, 2020

Cum se desfăşoară Campania „Tu faci legea pentru o Românie mai frumoasă!”?

Mecanismul Campaniei „Tu faci legea pentru o Românie mai frumoasă!”

CE?

Trimite-ne proiectul tău de lege care crezi că ar face o Românie mai frumoasă în preajma sărbătorilor pascale. Noi vom strânge toate „propunerile legislative” şi cele mai bune/frumoase/interesante vor fi publicate pe LegeStart.ro şi într-o revistă special realizată de Indaco Systems, după încheierea campaniei.

CINE?

Oricine!

CUM?

  • sub orice formă vrei tu (poezie, text legislativ, o simplă poveste, descriere sau dialog dramatic);
  • cu orice tonalitate (serioasă, comică sau…melodramatică);
  • de măcar o jumătate de pagină tehnoredactată în Word (detaliile şi complexitatea ne pot face să înţelegem mai bine ideea ta), dar nu cât Codul Fiscal;
  • nu ne supărăm dacă ne dai şi un exemplu concret;
  • fără injurii, limbaj licenţios, nominalizări etc.

CÂND?

  • 21 martie –  17 aprilie 2014: ai la dispoziţie aproape trei săptămâni să ne trimiţi materialul pe adresa legestart@indaco.ro . De la noi vei primi un e-mail de confirmare ca să fii sigur că a ajuns proiectul de lege în siguranţă.
  • 10 – 13 aprilie 2014: echipa LegeStart, împreună cu doi colaboratori, vor citi toate materiale şi le vor alege democratic, prin acordare de puncte de la 1 la 10, pe cele care vor fi publicate. Acelea 10 cu punctajul cel mai mare.
  • 14 – 22 aprilie 2014: în Săptămână Mare şi cele trei zile de Paşti vom publica pe Legestart.ro, într-o secţiune dedicată, cele mai bune proiecte de lege. Acestea vor fi promovate pe conturile de Facebook, Twitter şi Google+ ale LegeStart.ro şi ulterior, într-o revistă special realizată de Indaco Systems, în format digital.

Descarcă revista, în format digital, cu articolele din cadrul Campaniei „Tu faci Legea pentru o Românie mai frumoasă!” de AICI!

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Comentarii

 • Răspunde
  martie 21 2014

  Acest proiect are rolul de a dezvalui visele fiecaruia dintre noi, pasionati de dezmortire din inertia legislativa, sau se va si concretiza prin propuneri la parlamentarii care pot sustine eventualele propuneri viabile?

  • Răspunde
   martie 21 2014

   Bună ziua,

   În acest moment, dorim să aflăm ideile fiecăruia dintre cititorii noştri cu privire la o lege care să facă o Românie mai frumoasă. În cazul în care vom primi propuneri viabile, ne vom interesa şi de procedura de transpunere în proiecte legislative. Vă mulţumim şi vă aşteptăm propunerea. :)

 • Răspunde
  mihael
  aprilie 7 2014

  Propun copierea la xerox a constitutiei elvetiene rog primi ministrul d-nul Ponta ca tot se pricepe . va detaliez cateva legi din constitutia elvetiei; Orice persoana publica gen; deputati ,senatori au datoria si obligatia sa foloseasca mijloacele de transport in comun,este total nepermis folosirea mijloacelor proprii de deplasare spre locul de munca sau a masinilor de protocol.Deci senatorii si deputatii trebuie sa ea contac zilnic cu poporul.O alta problema majora pentru Romania .In Elvetia stagiul militar e obligatoriu intre 18-35 de ani ,la sfarsitul stagiului, soladatul care devine cetatean va merge impreuna cu arma acasa,fiecare cetatean are datoria sa-si intretina arma din dotare si sa faca antrenamente de intretinere .Fiecare cetatean e un soldat capabil sa se apere pe el sau orice alta persoana care e ,expusa unui pericol direct si iminent.Portul de arma cu glont de razboi e legal.BENEFICII; nu exista hoti ,nu exista cersetori ,nu exista talhari,caini comunitari,violatori ,pedofili.pot continua cu aspectele benefice.Politicienii sunt obligati prin constitutie sa respecte cetatenii.in plus au si teama ca o inasprire sau o lege data prost le va aduce moartea.Sustin ca constitutia Elvetiei se potriveste zonei noastre geopolitica.Neutralitatea Romaniei fata de SUA.Rusia,UE e necesara in contextul actual.Framantarile externe ne impun acest lucru.

  • Răspunde
   aprilie 7 2014

   Bună ziua,

   Sunt luate în considerare doar propunerile trimise pe adresa de e-mail legestart@indaco.ro.

   Aşa că vă rugăm să o trimiteţi şi pe această adresă pentru a putea fi înscrisă în campanie.

   Mulţumim!

 • Răspunde
  mihael
  aprilie 7 2014

  Avand in vedere ca statul plateste salarii preotilor si anuleaza taxele la lacasurile de cult ,propun;suprimare drepturilor acordate preotilor, desfiintarea facultatilor de teologie deoarece Romania conform constitutiei e stat LAIC.Acest aspect arata ca guvernele care s-au perindat au facut intelegeri cu fetele bisericesti .Statul ofera o suma bisericilor iar popii dau cam 50% oamenilor politici inapoi.E usor pentru un preot sa scoata chitante pentru diferite materiale,mai ales ca ce incaseaza la pomelnic,spovedit, impartasit,inmormantare botez etc. nu e impozitat deci sunt multi bani negri in aceasta zona.In plus preotii au un statut aparte cand sunt prinsi la volan cu o anume alcolemie ,exceptie se face doar cand se intampla accident.Deci avem legi extrem de strambe intr-un stat de drept care nu isi justifica taxele impuse.

 • Răspunde
  mihael
  aprilie 7 2014

  Daca pentru unii propunerile mele au nevoie de argumente sunt mai mult decat incantat sa le ofer oriunde .Romania poate deveni cea mai frumoasa daca macar 50% din propunerile mele sunt acceptate mediatizate si aplicate.Toate astea tinand cont de factori externi .

Scrie un comentariu