Mecanismul Campaniei „Tu faci legea pentru o Românie mai frumoasă!”

CE?

Trimite-ne proiectul tău de lege care crezi că ar face o Românie mai frumoasă în preajma sărbătorilor pascale. Noi vom strânge toate „propunerile legislative” şi cele mai bune/frumoase/interesante vor fi publicate pe LegeStart.ro şi într-o revistă special realizată de Indaco Systems, după încheierea campaniei.

CINE?

Oricine!

CUM?

  • sub orice formă vrei tu (poezie, text legislativ, o simplă poveste, descriere sau dialog dramatic);
  • cu orice tonalitate (serioasă, comică sau…melodramatică);
  • de măcar o jumătate de pagină tehnoredactată în Word (detaliile şi complexitatea ne pot face să înţelegem mai bine ideea ta), dar nu cât Codul Fiscal;
  • nu ne supărăm dacă ne dai şi un exemplu concret;
  • fără injurii, limbaj licenţios, nominalizări etc.

CÂND?

  • 21 martie –  17 aprilie 2014: ai la dispoziţie aproape trei săptămâni să ne trimiţi materialul pe adresa legestart@indaco.ro . De la noi vei primi un e-mail de confirmare ca să fii sigur că a ajuns proiectul de lege în siguranţă.
  • 10 – 13 aprilie 2014: echipa LegeStart, împreună cu doi colaboratori, vor citi toate materiale şi le vor alege democratic, prin acordare de puncte de la 1 la 10, pe cele care vor fi publicate. Acelea 10 cu punctajul cel mai mare.
  • 14 – 22 aprilie 2014: în Săptămână Mare şi cele trei zile de Paşti vom publica pe Legestart.ro, într-o secţiune dedicată, cele mai bune proiecte de lege. Acestea vor fi promovate pe conturile de Facebook, Twitter şi Google+ ale LegeStart.ro şi ulterior, într-o revistă special realizată de Indaco Systems, în format digital.

Descarcă revista, în format digital, cu articolele din cadrul Campaniei „Tu faci Legea pentru o Românie mai frumoasă!” de AICI!

1 COMENTARIU

 1. Acest proiect are rolul de a dezvalui visele fiecaruia dintre noi, pasionati de dezmortire din inertia legislativa, sau se va si concretiza prin propuneri la parlamentarii care pot sustine eventualele propuneri viabile?

  • Bună ziua,

   În acest moment, dorim să aflăm ideile fiecăruia dintre cititorii noştri cu privire la o lege care să facă o Românie mai frumoasă. În cazul în care vom primi propuneri viabile, ne vom interesa şi de procedura de transpunere în proiecte legislative. Vă mulţumim şi vă aşteptăm propunerea. 🙂

 2. Propun copierea la xerox a constitutiei elvetiene rog primi ministrul d-nul Ponta ca tot se pricepe . va detaliez cateva legi din constitutia elvetiei; Orice persoana publica gen; deputati ,senatori au datoria si obligatia sa foloseasca mijloacele de transport in comun,este total nepermis folosirea mijloacelor proprii de deplasare spre locul de munca sau a masinilor de protocol.Deci senatorii si deputatii trebuie sa ea contac zilnic cu poporul.O alta problema majora pentru Romania .In Elvetia stagiul militar e obligatoriu intre 18-35 de ani ,la sfarsitul stagiului, soladatul care devine cetatean va merge impreuna cu arma acasa,fiecare cetatean are datoria sa-si intretina arma din dotare si sa faca antrenamente de intretinere .Fiecare cetatean e un soldat capabil sa se apere pe el sau orice alta persoana care e ,expusa unui pericol direct si iminent.Portul de arma cu glont de razboi e legal.BENEFICII; nu exista hoti ,nu exista cersetori ,nu exista talhari,caini comunitari,violatori ,pedofili.pot continua cu aspectele benefice.Politicienii sunt obligati prin constitutie sa respecte cetatenii.in plus au si teama ca o inasprire sau o lege data prost le va aduce moartea.Sustin ca constitutia Elvetiei se potriveste zonei noastre geopolitica.Neutralitatea Romaniei fata de SUA.Rusia,UE e necesara in contextul actual.Framantarile externe ne impun acest lucru.

 3. Avand in vedere ca statul plateste salarii preotilor si anuleaza taxele la lacasurile de cult ,propun;suprimare drepturilor acordate preotilor, desfiintarea facultatilor de teologie deoarece Romania conform constitutiei e stat LAIC.Acest aspect arata ca guvernele care s-au perindat au facut intelegeri cu fetele bisericesti .Statul ofera o suma bisericilor iar popii dau cam 50% oamenilor politici inapoi.E usor pentru un preot sa scoata chitante pentru diferite materiale,mai ales ca ce incaseaza la pomelnic,spovedit, impartasit,inmormantare botez etc. nu e impozitat deci sunt multi bani negri in aceasta zona.In plus preotii au un statut aparte cand sunt prinsi la volan cu o anume alcolemie ,exceptie se face doar cand se intampla accident.Deci avem legi extrem de strambe intr-un stat de drept care nu isi justifica taxele impuse.

 4. Daca pentru unii propunerile mele au nevoie de argumente sunt mai mult decat incantat sa le ofer oriunde .Romania poate deveni cea mai frumoasa daca macar 50% din propunerile mele sunt acceptate mediatizate si aplicate.Toate astea tinand cont de factori externi .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here