Ministerul Educației și Cercetării a lansat educatiacontinua.edu.ro, un instrument online de informare privind reluarea activității în sistemul național de învățământ.

Pe acest nou site au fost publicate șase ghiduri ce stabilesc modul în care se vor desfășura orele în contextul epidemiei de coronairus.

Publicaţiile se referă la procesul de desfăşurare a cursurilor în toate grădiniţele şi liceele din România şi includ regulile aplicabile în anul școlar 2020 – 2021, în învățământul preșcolar, cel primar, cel gimnazial și liceal, cel profesional și tehnic, cel vocațional și cel special.

Vă invităm să le parcurgeți aici:

Materialele prevăd recomandări de selectare și organizare a scenariilor, de aplicare a acestora, precum și de organizare a orarului. Fiecare scenariu posibil este prezentat din perspectiva măsurilor necesare și a impactului asupra curriculumului, a resurselor, a orarului, a evaluării, a modului de colaborare în echipa pedagogică, a interacțiunii cu profesorii, cu elevii și părinții și măsuri destinate siguranței sanitare.

De exemplu ghidul destinat învățământului preșcolar stabilește că părinții nu vor mai avea acces în grădinițe, ci vor prelua copiii de la poarta acesteia, grupele vor împărțite în subgrupe de câte 5 – 10 copii. Personalul didactic va trebui să poarte mască de protecție pe durata interacțiunilor directe cu copiii, la distanțe mai mici de 1 m și să își igienizeze regulat mâinile cu apă și săpun sau cu dezinfectant virucid.

În ghidul dedicat școlilor primare este precizat că  elevii vor ocupa în mod constant aceleași locuri şi fiecare clasă va avea un interval de recreație, diferit de al altora, nu vor fi practicate jocuri de contact.

Ghidul dedicat învăţământului gimnazial sau liceal, stabilește că pauzele dintre ore vor fi de 5 minute, în care doar profesorii pot circula pe holuri, iar orele vor fi de 55 de minute. În acest interval de 55 de minute, fiecare clasă, conform unei organizări la nivel de palier (zona deservită de o toaletă) va avea o pauză de 10 – 15 minute.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here