Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a înfiinţat, începând cu data de 13 august 2012, la ordinul ministrului Eduard Hellvig, Comisia de Monitorizare a Achiziţiilor Publice, se arată într-un comunicat de presă al MDRT.

Comisia va asigura transparența procedurilor de achiziție publică la nivelul ministerului, al Companiei Naționale de Investiții și al Agenției Naționale pentru Locuințe.

Totodată, Comisia va aviza criteriile de selecție a ofertanților și criteriile de adjudecare a ofertelor, astfel încât să fie asigurat un tratament egal și nediscriminatoriu pentru toți ofertanții de lucrări, produse sau servicii care participă la procedurile de achiziție organizate de MDRT și de instituțiile care funcționează sub autoritatea acestuia.

Comisia de Monitorizare a Achizițiilor Publice se va întruni de două ori pe săptămână și va funcționa pe baza unui regulament propriu de organizare și funcționare.

Măsura dispusă în cadrul MDRT are ca scop creșterea transparenței, stimularea competiției în procesul de selecție a ofertanților și asigurarea unui management eficient în alocarea resurselor bugetare.

Sursa: Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here