Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale împreună cu Agora Group au organizat cel de-al doilea eveniment din cadrul roadshow-ului Agenda Digitală pentru Europa 2020. Conferința cu tema «Eliminarea barierelor digitale» a avut loc la Hotelul Unirea din Iași și s-a bucurat de prezența a peste 70 de participanți.

Evenimentul a fost structurat pe trei secțiuni. Prima parte a fost rezervată prezentărilor din partea MCSI referitoare la Agenda Digitală Europa 2020 și cadre de acțiune a Agendei Digitale a României dezvoltate de către MCSI. A doua parte a evenimentului a fost susținută prin prezentări ale partenerilor IBM, Microsoft, HP Ernst&Young și SNR-Radiocom, iar ultima parte a fost dedicată unei sesiuni de mese rotunde care a tratat subiecte de interes național extrase din Agenda Digitală 2020 și moderate de reprezentanți MCSI.

Obiectivul Agendei Digitale pentru Europa 2020 este trasarea unui parcurs în scopul de a exploata la maximum potențialul social și economic al IT&C, în special al Internetului, care reprezintă un suport vital al activităților economice și sociale, fie că e vorba de afaceri, muncă, joacă, de a comunica sau a ne exprima liber.

Care sunt obiectivele Conferinţei Agenda Digitală pentru România?

Printre obiectivele Conferinţei Agenda Digitală pentru România se numără atragerea de fonduri europene și încurajarea investiiților în sectorul broadband, Desfășurarea de Rețele de Acces de Generații Viitoare (Next Generation Access Network – NGA). De asemenea, se doreşte promovarea unei rate mai mare de participare a femeilor tinere și femeilor recalificate în sectorul IT&C şi integrarea sistemului eLearning în politicile naționale de modernizare a educației și formării profesionale. Nu în ultimul rând, un alt obiectiv l-ar constitui crearea unui cadru European pentru profesioniştii din domeniul IT&C, în scopul creşterii competențelor și mobilității acestora în Europa.

Mai multe detalii găsiți la http://digitalagenda.ro

Sursa: Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (http://www.mcsi.ro/ )

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here