Românii care votează în străinătate pot descărca declaraţia pe propria răspundere de pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe şi de pe cel al Biroului Electoral Central, acest formular putând fi completat înainte de intrarea în secţia de votare, unde va fi doar semnat și datat.

Această măsură anunţată de MAE în cursul zilei de ieri este reglementată în cadrul Deciziei BEC nr. 125D din data de 4 noiembrie, emisă ca urmare a întrevederii și pe baza propunerilor ministrului afacerilor externe.

Descarcă Declaraţia pe propria răspundere de AICI (.pdf)

Astfel, alegătorii români din străinătate pot descărca online formularul Declaraţiei pe proprie răspundere, conform căreia nu au mai votat şi nu vor mai vota la turul de scrutin din 16 noiembrie 2014 pentru alegerea Preşedintelui României, de la următoarele adrese WEB:

ATENŢIE! Completarea declaraţiei este o condiţie absolut necesară exercitării dreptului la vot, prevăzută de art. 44 alin. (5) din Legea nr. 370/ 2004 pentru alegerea Preşedintelui României. Modelul declaraţiei pe propia răspunderile pentru alegerile prezidenţiale din acest an a fost stabilit din luna septembrie, prin Hotărârea Guvernului nr. 709/2014 publicată în Monitorul Oficial nr. 642/2014.

declaratieprez
Sursa foto: Lege5.ro

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte şi faptul că formularul poate fi completat de titular înainte de a intra în secţia de votare, dar semnarea şi datarea sa se va face în faţa membrilor secţiei de votare.

Sursa: Ministerul Afacerilor Externe

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here