În ședința din 28 iunie 2024, Guvernul României a adoptat o Ordonanță de urgență care introduce măsuri temporare privind salarizarea grefierilor și a altor categorii de personal din instanțele judecătorești, parchete și Școala Națională de Grefieri.

Legea nr. 11/2024, care reglementează statutul grefierilor și altor funcții de specialitate din instanțele judecătorești, parchete și Institutul Național de Expertize Criminalistice, va intra în vigoare pe 12 iulie 2024.

Până la implementarea noii legi de salarizare în sectorul public, această reglementare temporară este necesară pentru a asigura o aplicare echitabilă și eficientă a prevederilor Legii nr. 11/2024 în ceea ce privește salarizarea personalului.

 Reglementările Actului Normativ

  • Menținerea Nivelului de Salarizare: Salariile funcțiilor rezultate din transformările prevăzute de Legea nr. 11/2024 vor rămâne la nivelurile actuale pentru a evita creșterile salariale care ar putea destabiliza bugetul.
  • Salarizarea Formatorilor: Formatorii cu normă întreagă, proveniți dintre grefierii cu studii superioare juridice, și personalul de instruire colaborator al Școlii Naționale de Grefieri vor fi plătiți pe oră. Aceasta soluție rezolvă un vid legislativ care ar fi împiedicat salarizarea acestora după 12 iulie 2024.

Actul normativ garantează menținerea salariilor la nivelul actual la data intrării în vigoare a Legii nr. 11/2024, fără a avea un impact negativ asupra bugetului general consolidat.

Vezi aici Legea 11/2024

Vez aici alte articole despre salarizarea grefierilor

lege6.ro
lege6.ro

După trei decenii de experiență în dezvoltarea soluțiilor juridice, Indaco Systems prezintă lege6.ro, o nouă platformă guvernată de AI, care se auto-îmbunătățește zilnic

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here