Compania japoneză Fujitsu a anunţat că a dezvoltat o tehnologie cu ajutorul căreia poate fi măsurat pulsul unei persoane prin intermediul camerei foto a telefonului, tabletei sau PC-ului.

În comunicatul de presă al companiei scrie că „Laboratoarele Fujitsu au dezvoltat o tehnologie care detectează pulsul unei persoane prin măsurarea variaţiilor de strălucire ale feţei cauzate de fluxul sangvin. Aceasta este bazată pe caracteristica hemoglobinei, care absoarbe lumina verde. Nu necesită niciun fel de aparatură specială şi poate măsura pulsul prin simpla îndreptare a camerei foto spre faţa unei persoane timp de cinci secunde”.

Tehnologia urmează a fi pusă în practică în acest an pentru aplicaţii de monitorizare a sănătăţii sau de securitate. Ea va fi disponibilă pentru smartphone-uri, tablete şi PC-uri.

Există deja o aplicaţie asemănătoare

The Verge scrie că există deja o aplicaţie prin care se poate măsura pulsul unei persoane cu camera smartphone-ului. Aceasta e făcută de o companie americană numită Cardiio (formată din specialişti de la Harvard şi MIT) şi e disponibilă pentru iPhone-uri.

Vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri publicate pe LegeStart.ro? Urmăreşte-ne pe Facebook şi Twitter!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here