25 Iunie, 2019

Mașinile parcate neregulamentar vor fi ridicate în Capitală. Care sunt tarifele de recuperare

Primăria Capitalei a postat pe pagina instituției un proiect de hotărâre care prevede ca vehiculele staționate neregulamentar pe drumurile publice, adică din rețeaua principală de străzi a municipiului Bucureşti, vor putea fi ridicate şi depozitate, fiind eliberate ulterior în baza unor tarife.

Procedura, dacă va fi aprobată de Consiliul General al Municipiului București, va fi următoarea: agenții constatatori din cadrul Companiei Municipale Managementul Transportului Bucureşti vor face fotografii sau înregistrări video în zona staționării vehiculului,  apoi vor completa procesele verbale de constatare a contravenției. Ulterior, echipele din teren vor efectua ridicarea autovehiculului, “în condiții de siguranța, cu mijloace de ridicare şi transport în spații de depozitare special amenajate, astfel încât vehiculul ridicat să nu fie deteriorat”,  conform proiectului.

Mașinile nu vor fi ridicate dacă în interiorul acestora se află o persoană. De asemenea, transportul cu mașina ridicată nu se mai execută dacă până la inițierea acestuia proprietarul sau utilizatorul vehiculului se prezintă la locul ridicării.

După ridicarea mașinii, agentul constatator va anunța dispeceratul Poliției Capitalei, unde va da datele autovehiculului.

Perioada maximă de depozitare a vehiculelor va fi de un an. În cazul în care proprietarul nu se prezintă în acest interval, operatorul va înștiința politia locală, care va proceda în conformitate cu dispozițiile Legii nr. 421/2002. Eliberarea vehiculului se va face numai după ce proprietarul sau deținătorul legal al acestuia va achita tarifele de ridicare, transport şi depozitare.

Tarifele de ridicare sunt:

-          200 de lei pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone inclusiv

-          270 de lei pentru vehiculele cu masă totală maximă autorizată de peste 5 tone.

Tarifele de transport sunt:

-          150 de lei pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone inclusiv

-          200 de lei pentru vehiculele cu masă totală maximă autorizată de peste 5 tone.

În funcție de perioada de depozitare, se va percepe un tarif de 150 de lei pe zi. Contravaloarea operațiunii de depozitare se calculează pe intervale de 24 de ore, începând cu data şi ora depozitării, nefracționat.

Hotărârea Primăriei București va intra în vigoare la 30 de zile de la data adoptării.

Sursa: Primaria Capitalei

Ai nevoie de Legii nr. 421/2002? Poți cumpăra actul la zi, în format PDF şi MOBI, de AICI!
comentarii

Despre autor  ⁄ Traian Dobre

Fara comentarii

Scrie un comentariu