Camera Deputaților a votat noi măriri salariale pentru mai multe categorii de bugetari. Pe lângă asta, studenții vor primi bursă și pe durată vacanței de vară.

În calitate de for decizional, Cameră Deputaților a aprobat cu mici modificări proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgentă a Guvernului nr. 2/2017 privind unele măriri salariale, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Art. II. Începând cu luna iunie 2017, se majorează cu 20% cuantumul brut al salariilor de bază aflate în plată pentru:

  • personalul din cadrul oficiilor teritoriale pentru întreprinderile mici și mijlocii și cooperație; 
  • personalul din cadrul Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, agențiilor județene pentru protecția mediului, Gărzii Naționale de Mediu și Administrației Rezervației Biosferei “Delta Dunării”; 
  • personalul din cadrul Autoritătii Naționale pentru Protecția Consumatorului și a comisariatelor regionale și județene pentru protecția consumatorilor. „
Raportul adoptat de plen prevede şi noi măriri salariale cu circa 25% pentru medicii din apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

„Art. III. – (1) Începând cu luna iunie 2017, personalul militar, polițiștii, funcționării publici cu stătut special din sistemul administrației penitenciare – medici – din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională, indiferent de funcția pe care este încadrat, pot opta, în locul soldei de funcție/salariului de funcție, gradațiilor și soldei/salariului de comandă după caz, pentru salariul de bază stabilit pentru o funcție echivalentă, potrivit prevederilor din familia ocupațională „Sănătate”, la care se adaugă soldă de grad/salariul gradului profesional deținut.

 (2) Ajutorul la trecerea în rezervă sau în retragere ori la încetarea raporturilor de serviciu, pensia și alte drepturi specifice care se acordă, potrivit legii personalului prevăzut la alin.(1), se stabilesc în raport cu soldele/salariile lunare brute cuvenite în calitate de personal militar, polițist sau funcționar public cu stătut special din sistemul administrației penitenciare, corespunzătoare funcțiilor încadrate, potrivit legii.”

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here