Mamele minore care au împlinit 16 ani vor avea dreptul să ia decizii în relația cu instituțiile statului, potrivit unei legi recent promulgate de Președintele Klaus Iohannis. Această lege vine să completeze măsurile existente pentru protejarea și promovarea drepturilor copilului.

Conform noii legi, mamele minore de peste 16 ani vor putea să decidă în numele lor și al copilului lor în relația cu instituțiile statului și în obținerea unor drepturi financiare, precum alocația de stat pentru copii sau indemnizația lunară pentru creșterea copilului.

Această modificare legislativă completează Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului. Astfel, mamele minore de peste 16 ani au dreptul să semneze documente medicale și administrative legate de îngrijirea, creșterea și dezvoltarea copilului lor.

De asemenea, pentru mamele minore care au împlinit 16 ani, indemnizația pentru creșterea și îngrijirea copilului, alocația de stat pentru copil și alte drepturi legale financiare de care beneficiază copilul lor se vor acorda acestora, la solicitarea lor.

Vezi aici Legea nr. 272/2004

Vez aici alte articole despre mame minore

lege6.ro
lege6.ro

După trei decenii de experiență în dezvoltarea soluțiilor juridice, Indaco Systems prezintă lege6.ro, o nouă platformă guvernată de AI, care se auto-îmbunătățește zilnic

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here