Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a transmis faptul că salariile bugetarilor nu vor mai crește de la 1 iulie 2017.

Fostul primar PSD al Craiovei promite că începând cu ianuarie 2018 bugetarii vor primi 25% mărire de salariu, iar cu 1 martie 2018 vor fi acordate și diferențele de până la 100% pentru medici și de până la 50% pentru profesori.  

“De la 1 ianuarie 2018, toţi bugetarii vor avea o creştere a salariului brut de 25%, de la 1 martie încă 20% pentru profesori, care adăugat la creşterea de 25% înseamnă o creştere de 50%. Tot de la 1 martie, medicii şi asistenţii au creşteri de peste 100%, ajungând la nivelul grilei din 2022. Este varianta cu care noi vom intra în comisie”, a spus Ministrul Muncii, marţi, la Antena 3, conform Mediafax

Și premierul Sorin Grindeanu a confirmat faptul că majorarea salariilor se amână pentru ianuarie 2018: „S-a discutat, și domnul ministru (al Finanțelor – n.r.) a discutat cu doamna Lia Olguța Vasilescu. Doamna ministru a prezentat public punctul de vedere care este susținut și de ministrul de Finanțe”.

Șeful Executivului, citat de Digi24, a mai spus că impactul bugetar al legii salarizării, în forma actuală, din Comisia de muncă, ar fi „undeva aproape de 76 de miliarde de lei” pentru anul 2018. „Adică, undeva la 8,6% (din PIB – n.r.), ne situează în parametri normali ca efort bugetar”.

Ar fi trebuit să intrăm de la 1 ianuarie (2018 – n.r.), dar au fost foarte multe amendamente pe care noi le-am acceptat la Senat și la Camera Deputaților”, a mai spus ministrul Muncii, făcând referire la prelungirea maririi salariilor după cum s-a promis anterior până în martie 2018.

Până la 1 ianuarie 2018, nu ar urma să fie operată vreo modificare, deși, în varianta inițială a proiectului legii salarizării, variantă concepută de PSD și asumată de parlamentarii puterii, primele majorări se acordau de la 1 iulie 2017. Concret, de la 1 iulie 2017, urma să se majoreze cu 20% soldele de funcție ale personalului militar, respectiv cu 5% salariile de funcție ale polițiștilor. Tot de atunci, era preconizată majorarea salariilor de bază pentru personalul plătit din fonduri publice din instituţiile şi autorităţile publice ale administraţiei publice locale și personalul care ocupă funcții de demnitate publică alese din cadrul organelor autorităților publice locale, respectiv primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți ai consiliilor județene și ai consiliului general al municipiului București.

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here