Ordonanța de urgență nr. 26 din 07 Aprilie 2021 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor a fost publicată în Monitorul oficial nr. 0363 din 08 aprilie 2021.

Până în prezent, intrarea în vigoare a acestei Ordonanţe era condiţionată de oficializarea unei  hotărâri de Guvern care să aprobe normele de aplicare. Din 17 mai ordonanţa îşi produce efectele după ce în această dată a fost publicat în Monitorul oficial HG 536/2021.

Actul normativ are ca principală temă majorarea stimulentului de reinserție pe care îl va primi părintele ce se află în concediu pentru creșterea copilului cu vârsta de până la 2 ani sau până la 3 ani în cazul copilului cu dizabilități, dacă revine în activitate înainte de încheierea concediului pentru creșterea copilului.

Dacă părintele aflat în concediul pentru creșterea copilului decide reîntoarcerea la serviciu înainte ca vârsta copilului să fie de 6 luni, stimulentul de reinserție este în sumă de 1.500 lei.

Acest stimulent se acordă până ce copilul va împlini vârsta de 2 ani sau respectiv de 3 ani, în cazul copilului cu dizabilități.

Facem precizarea ca stimulentul în cazul părinților ce au copii cu dizabilități se acordă în suma amintită dacă reîntoarcerea în activitatea salarială se realizează până ce copilul are vârsta de 1 an.

Pentru celelalte situații de reîntoarcere a părintelui în activitate, cuantumului stimulentului de reinserție este în sumă de 650 lei.

Ordonanța mai precizează și alte situații punctuale, cum ar fi:

  • Indemnizația pentru șomajul tehnic este luată în considerare la stabilirea drepturilor pentru concediul pentru creșterea copilului;
  • Stabilește în ce condiții și cu ce dată se suspendă plata stimulentului de inserție;
  • Se modifică ușor procedura de aprobare a concediului pentru creșterea copilului în relația salariat – angajator.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here