Guvernul a aprobat o Ordonanță de urgență care permite Ministerului Afacerilor Interne (MAI), prin Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări, și Serviciului Român de Informații (SRI) să achiziționeze vehicule necesare activităților lor.

Conform ordonanței, structurile și instituțiile din subordinea MAI și SRI pot începe procedurile pentru achiziția de autoturisme necesare misiunilor specifice, începând cu data intrării în vigoare a ordonanței și până la 31 decembrie 2024.

Aceste structuri au, de asemenea, posibilitatea de a încheia, în anul 2024, contracte și acorduri-cadru care vor putea fi derulate până la finalul anului 2027. Ordonanța instituie o derogare de la prevederile anterioare aplicabile în 2024.

Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări din cadrul MAI este autorizată să achiziționeze în 2024, inclusiv în baza acordurilor-cadru existente, vehicule cu dotări specifice, autoutilitare, autoturisme, autocamioane, autobuze și motociclete, pentru a asigura desfășurarea în condiții optime a activităților operative ale structurilor din subordinea ministerului.

Finanțarea necesară pentru achiziția de autovehicule va proveni din excedentul activității finanțate integral din veniturile obținute din confecționarea și valorificarea plăcilor cu numere de înmatriculare cu fond reflectorizant, până la suma de 200 milioane lei cu TVA.

În termen de cinci zile de la intrarea în vigoare a ordonanței de urgență, MAI va transmite Ministerului Finanțelor propunerile necesare pentru efectuarea modificărilor corespunzătoare în structura bugetului de stat și în volumul și structura bugetului MAI pentru anul 2024.

Vezi aici OUG nr. 72/2024

Vez aici alte articole despre MAI si SRI

lege6.ro
lege6.ro

După trei decenii de experiență în dezvoltarea soluțiilor juridice, Indaco Systems prezintă lege6.ro, o nouă platformă guvernată de AI, care se auto-îmbunătățește zilnic

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here