Ministerul Muncii a anunțat că Executivul a decis suplimentarea numărului de bilete de tratament blanear destinate pensionarilor. Astfel, pentru acest an, Casa Națională de Pensii Publice va distribui un total de 135.700 de bilete.

Conform unei Hotărâri de Guvern, aproximativ 135.700 de tichete pentru tratament balnear vor fi puse la dispoziția beneficiarilor prin intermediul Casa Națională de Pensii Publice, comparativ cu 120.000 în anul 2023. Din această sumă, aproximativ 60.000 de bilete vor fi alocate în facilitățile de tratament administrate de CNPP.

Prin Legea bugetului asigurărilor sociale de stat, suma destinată acordării tratamentului balnear pensionarilor și altor categorii asigurate, precum și celor afectați de accidente de muncă sau boli profesionale și beneficiarilor unor legi reparatorii, a fost majorată de la 300.000.000 lei la 400.000.000 lei, în comparație cu anul trecut.

Astfel, în facilitățile de tratament balnear aflate în proprietatea Casei Naționale de Pensii Publice, un număr maxim de 60.420 de bilete de tratament va fi pus la dispoziție, repartizate pe 19 serii de trimitere, fiecare cu o durată de 16 zile. La acestea se adaugă aproximativ 75.300 de bilete de tratament balnear contractate cu alte unități specializate, în concordanță cu fondurile alocate în bugetul asigurărilor sociale de stat pentru anul 2024.

Ministerul muncii a precizat că pot solicita bilete de tratament balnear:

  • pensionarii și asigurații din sistemul public de pensii;
  • beneficiarii unor legi speciale cu caracter reparatoriu sau persoanelor afectate de accidente de muncă sau boli profesionale – un procentaj de maximum 15% din totalul biletelor.

Vezi aici Hotărârea 51/2024

Vezi aici alte articole despre tratament balnear

www.lege5.ro

Rapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here