16 Ianuarie, 2018

Mai credeţi în redresarea pieţei muncii?

Doar 39,5% dintre români sunt optimiști în ceea ce privește creșterea numărului de locuri de muncă, a condițiilor de muncă și a salariilor în domeniile în care activează, conform unui sondaj realizat de site-ul de recrutare Netjobs.ro în perioada 20 februarie – 17 martie, pe un eșantion de 1.280 de persoane.

Față de sondajul realizat la începutul crizei în România, numărul optimiștilor este acum cu șase puncte procentuale mai mic. În 2009, 45,5% dintre români erau încrezători în șansele de redresare a pieței forței de muncă și a economiei în general.

Încrederea în ameliorarea evoluției muncii se pare că scade și odată cu vârsta. 55% dintre tinerii cu vârste între 18 și 25 de ani se arată optimiști în privința redresării pieței muncii, însă procentul scade la 44,6% în cazul persoanelor între 26 și 35 de ani. Doar 36% din persoanele între 36 și 50 de ani anticipează că piața își va reveni, în timp ce 39% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 51 și 65 de ani se declară optimiste.

» Citiţi integral articolul pe CariereOnline.ro.

Foto: Sxc.hu

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu