Senatorii au adoptat un proiect de modificare a Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor care prevede că demnitarii, magistraţii, militarii şi poliţiştii pot achiziţiona autorizaţie de port-armă , fără absolvirea unui curs de instruire teoretică şi practică în acest sens.

Membrii Comisiei de apărare au avizat pozitiv acest proiect, dar Guvernul nu l-a susținut.

Având în vedere evoluţia fenomenelor infracţionale, caracterizate uneori prin agresiuni armate asupra persoanelor şi bunurilor acestora, cererilor unor cetăţeni de a-şi asuma dreptul de apărare împotriva celor care le pun în pericol viaţa şi integritatea corporală, precum şi interesul general de punere sub control cât mai riguros al regimului armelor şi muniţiilor, se impune modificarea cadrului legislativ care reglementează acest domeniu”, se arată în expunerea de motive a proiectului de modificare a legii.

Noua prevedere specifică faptul că măsura este valabilă și în cazul demnitarilor, magistraților și militarilor și polițiștilor care s-au retras din activitate.

Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor

Art. 14 – Alin. (1), lit. g) se modifică și va avea următorul cuprins:

g) Au absolvit un curs de instruire teoretic şi practică, organizat de o persoană juridică autorizată pentru această activitate, în condiţiile prevăzute de normele metodologice de aplicare a prezentei legi, cu excepţia persoanelor prevăzute la art. 14 (2) lit. a, respectiv demnitarii, magistraţii, diplomaţii, militarii şi poliţiştii, pe perioada cât sunt în activitate şi după încetarea activităţii, pensionare, trecerea în rezervă sau retragere, după caz, cu excepţia situaţiei în care aceştia şi-au pierdut calitatea din motive imputabile lor.

Senatul a fost prima Cameră sesizată, proiectul urmând a fi dezbătut în Camera Deputaţilor, forul decizional.

Ai nevoie de Legea nr. 295/2004? Poți cumpăra actul la zi, în format PDF şi MOBI, de AICI!

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here