18 Februarie, 2020

MAE avertizează: Aveţi grijă la călătoriile în China – s-a semnalat apariţia virusului H7N9

Românii care doresc să călătorească în Republica Populară Chineză trebuie să aibă mare grijă, deoarece din 31 martie s-a raportat apariţia mai multor cazuri de infectare cu virusul H7N9 al gripei aviare, anunţă Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

În urma analizelor de laborator, autorităţile chineze au confirmat 16 cazuri de persoane infectate cu acest virus. Până acum nu au fost găsite legături între persoanele infectate şi nu s-a confirmat niciun caz de transmitere de la om la om.

“Până la data de 5 aprilie 2013, autorităţile chineze au confirmat, pe baza analizelor de laborator, că un număr de 16 persoane au fost infectate cu acest virus. Cazurile au fost semnalate în Shanghai şi provinciile limitrofe Zhejiang, Jiangsu şi Anhui, informează MAE.

Recomandări

Conform comunicatului MAE-ului, recomandările Comisiei Europene pentru cetăţenii UE care vor să se ducă în China sunt următoarele:

• Să evite deplasările în pieţele de păsări sau alte animale vii (“wet markets” / “pieţele umede”);

 Să evite contactul direct cu materii fecale şi alte reziduuri care provin de la păsări sau animale;

 Să urmeze regulile de bază privind igiena mâinilor (spălarea şi utilizarea de antiseptice pe bază de alcool).

Sursa: MAE

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu