24 Februarie, 2018

MADR a prelungit sesiunea de depunere a proiectelor pentru Măsura 112 – Instalarea tinerilor fermieri!

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) prelungeşte sesiunea de depunere a proiectelor pentru Măsura 112 – Instalarea tinerilor fermieri – cu o săptămână (data limită de depunere a proiectelor fiind 29 iunie 2012). Astfel, tinerii interesaţi în obţinerea finanţării comunitare pentru înfiinţarea unei afaceri în domeniul agriculturii mai pot depune proiecte până la data de 06 iulie 2012. Această măsură este cuprinsă în Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) şi beneficiază de o alocare de 120.886.096 Euro.

“Am decis să prelungim şi sesiunea de depunere a dosarelor pentru Măsura 112, deoarece un număr foarte mare de potenţiali beneficiari ai acestei măsuri au anunţat ministerul că au întâmpinat dificultăţi în obţinerea unor documente obligatorii întocmirii cererii de finanţare.

Pentru mine personal, şi de asemenea pentru reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, tinerii reprezintă o categorie aparte pentru agricultură. Încercăm, prin toate mijloacele care ne stau la dispoziţie, să-i încurajăm să dea viaţă satelor din România”, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.

Context

Măsura 112 „Instalarea tinerilor fermieri” se încadrează în Axa I – „Creşterea competitivităţii sectorului agricol şi silvic” şi are ca obiective:

a. Îmbunătăţirea şi creşterea competitivităţii sectorului agricol prin promovarea instalării tinerilor fermieri şi sprijinirea procesului de modernizare şi conformitate cu cerinţele pentru protecţia mediului, igiena şi bunăstarea animalelor, siguranţa la locul de muncă;
b. Îmbunătăţirea managementului exploataţiilor agricole prin reînnoirea generaţiei şefilor acestora, fără creşterea populaţiei active ocupate în agricultură;

c. Creşterea veniturilor exploataţiilor conduse de tinerii fermieri;

d. Creşterea numărului de tineri agricultori care încep pentru prima oară o activitate agricolă ca şefi de exploataţii şi încurajarea tinerilor fermieri de a realiza investiţii.

Surse: MADR şi APDRP

Despre autor  ⁄ Ioana Popa

Ioana Popa este redactor la LegeStart din anul 2011. A absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării.

Fara comentarii

Scrie un comentariu