Premierul Ludovic Orban a anunțat duminică seară la B1TV că se va institui purtarea măștii în toate spațiile publice închise și deschise din București, după ședința de luni a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență care va avea loc la ora 15.00.

Premierul a mai decarat că se va suspenda activitatea restaurantelor și a cafenelelor, dar și a cinematografelor și teatrelor pentru o perioadă de 14 zile, urmând să se decidă apoi prelungirea sa nu a măsurilor.

„Obiectivul nostru este ca în aceasta perioadă sa oprim creșterea numărului de infectari. Sunt cele mai severe măsuri cuprinse în hotărârea privind starea de alertă.

Obiectivul măsurilor este acela de a reduce cât mai mult interacțiunile între oameni”, mai declarat premierul.

Potrivit hotărârii nr. 856/2020, purtarea măștii de protecție este obligatorie în spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare, falezele, zonele în care se desfășoară serbări publice și în proximitatea instituțiilor de învățământ până la o distanță de 50 m de intrarea în perimetrul școlii în județele/localitățile unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Iar dacă incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori purtarea măștii de protecție este obligatorie în toate spațiile publice deschise.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here