Ministrul Sănătății, Victor Costache, și-a dat demisia, în această dimineață. În ultima sa ieșire publică, acesta declarase miercuri seară că toți bucureștenii vor fi testați pentru coronavirus.

Astfel, Premierul Ludovic Orban a anunțat că îl propune ministru al Sănătății pe Nelu Tătaru, actualul secretar de stat în Ministerul Sănătății. 

Nelu Tătaru face parte din echipa Ministerului Sănătății. A fost, este și va fi în prima linie a bătăliei contra coronavirusului” (…) “Îi voi transmite președintelui României Klaus Iohannis pentru a putea să se emită decretul de revocare. Aproape cinci luni de zile, Victor Costache a făcut parte din Guvernul pe care îl conduc. Am făcut echipă și împreună am luat o serie de decizii importante, benefice pentru sistemul medical. Regret demisia domnului ministru. Pe de altă parte, o înțeleg și îi mulțumesc pentru bună colaborare”, a mai spus Orban.

Totodată premierul Ludovic Orban l-a contrazis pe ministrul demisionar al Sănătății referitor la începerea testării în masă pentru coronavirus.  Astfel, vor fi testaţi pacienții internați în spitale care au simptome de infecții respiratorii acute și personalul medical care intră în contact cu cazuri confirmate cu coronavirus.

Urmărim în continuare obiectivul de creştere a capacităţii de diagnosticare. Aici trebuie să fac o precizare: Institutul Naţional de Sănătate Publică, în baza recomandărilor venite de la Comisia Europeană, a instituit un sistem de diagnosticare, stabilind care sunt priorităţile de diagnosticare. Toate aceste priorităţi de diagnosticare rămân valabile. Continuăm ca în diagnosticare să aplicăm aceste reguli care sunt stabilite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, în conformitate cu recomandările care există şi de la nivel european, şi de la nivel internaţional”, a arătat mai precizat premierul

 

Declarații de presă

Declarații de presă susținute de premierul Ludovic Orban la Palatul Victoria#LudovicOrban #PalatulVictoria

Publicată de Guvernul României pe Joi, 26 martie 2020

Va rugam acceptati cookie-uri de marketing marketing pentru a vizualiza acest video.

 

Nelu Tătaru, are 47 de ani, este medic chirurg la Spitalul din Huși, pe care l-a și condus o perioadă în calitate de manager, și este liderul PNL Vaslui.  În decembrie 2019 a fost numit secretar de stat în Ministerul Sănătății .

CV-ul lui Nelu Tătaru poate fi consultat aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here