Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a emis un comunicat de presă prin care anunţă modificarea procedurii de publicare a listelor cu obligații fiscale restante, respectiv a plafoanelor sub care cuantumul total al obligaţiilor fiscale restante NU vor mai fi publicate pe site-ul Fiscului.

Potrivit Agenţiei, noile plafoane sunt:

  • 500.000 lei, pentru marii contribuabili;
  • 250.000 lei, pentru contribuabilii mijlocii;
  • 100.000 lei, pentru celelalte categorii de debitori, inclusiv în cazul persoanelor fizice care înregistrează obligaţii fiscale restante şi din desfăşurarea de activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere;
  • 15.000 lei, pentru debitorii persoane fizice, altele decât cele din categoria anterioară.

La ora actuală, plafoanele stabilite prin Procedura de publicare a listelor debitorilor care înregistrează obligaţii fiscale restante, precum şi cuantumul acestor obligaţii au următoarele valori:

  • 100.000 lei, în cazul marilor contribuabili;
  • 50.000 lei, în cazul contribuabililor mijlocii;
  • 10.000 lei, în cazul celorlalte categorii de debitori, inclusiv persoanele fizice care au obligaţii fiscale restante aferente activităţilor economice desfăşurate independent sau profesiilor libere;
  • 1.500 lei, în cazul persoanelor fizice, altele decât cele din categoria anterioară.

Putem observa o majorare substanţială a valorilor, ce va duce în mod automat la scurtarea listei datornicilor la Fisc. De altfel, aceasta ar fi a doua modificare a plafoanelor, după publicarea reglementărilor în Monitorul Oficial în urmă cu un an, pe 3 februarie 2016. Prima majorare a fost adusă de Ordinul ANAF nr. 1164/2016, la 2 luni după intrarea în vigoare a Procedurii. 

lista datornici anaf 2017

Ai nevoie de Procedura de publicare a listelor debitorilor care înregistrează obligaţii fiscale restante, precum şi cuantumul acestor obligaţii? Poţi cumpăra actul la zi, în format PDF sau MOBI, de AICI!

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here