Apar modificări în normele de aplicare a Legii nr. 329/2003 referitoare la obținerea licenței de detectiv particular, stabilite prin Hotărârea Guvernului nr. 1.666/2004.

Aceste schimbări aduc clarificări și ajustări la normele de aplicare a legii pentru a simplifica procesul de obținere a atestatului de detectiv particular și pentru a alinia aceste norme cu legislația existentă.

Astfel, pentru a reduce birocrația și a facilita procesul de obținere a atestatului sau a licenței de funcționare pentru societățile de detectivi particulari sau pentru cabinetele individuale, modificările includ eliminarea cerinței de a furniza copii ale anumitor documente, cum ar fi actele de identitate, diplomele sau documentele de proprietate/folosință a sediului și punctelor de lucru.

Aceste modificări au un impact pozitiv atât asupra celor care doresc să obțină licența de detectiv particular, cât și asupra administrației publice responsabile de gestionarea acestor dosare.

Vezi aici Legea 329/2003

Vezi aici HG 1666/2004

Vezi aici alte articole despre detectivi

www.lege5.ro

Rapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here