25 Iunie, 2018

Legislaţie: Ordinul CSA nr. 8/2013 privind cota procentuală pentru contribuţia asiguratorilor la Fondul de protecţie a victimelor străzii

Ordinul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor nr. 8/2013 privind cota procentuală pentru contribuţia asiguratorilor la Fondul de protecţie a victimelor străzii, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 84 din 7 februarie 2013 (M.Of. 84/2013).

Potrivit Hotărârii Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor din data de 22 ianuarie 2013, prin care s-a adoptat modificarea cotei procentuale pentru contribuţia asigurătorilor la Fondul de protecţie a victimelor străzii,

în temeiul prevederilor art. 4 alin. (26) şi (27), precum şi ale art. 251 alin. (7) din Legea nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare şi supravegherea asigurărilor, cu modificările şi completările ulterioare,

preşedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor emite următorul ordin:

Art. 1. –

Contribuţia asigurătorilor care practică asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule, denumită asigurarea RCA, la Fondul de protecţie a victimelor străzii, aferentă anului 2013, este stabilită la cota procentuală de 1,0% din volumul primelor brute încasate pentru această asigurare.

Art. 2. –

La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abrogă Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor nr. 5/2012 privind cota procentuală pentru contribuţia asigurătorilor la Fondul de protecţie a victimelor străzii, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 203 din 27 martie 2012.

Art. 3. –

Direcţiile de specialitate din cadrul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor asigură ducerea la îndeplinire a prevederilor prezentului ordin.

Preşedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor,

Daniel George Tudor

Bucureşti, 4 februarie 2013.

Nr. 8.

Despre autor  ⁄ Lege5

Ca profesioniști, cu toții ne dorim să identificăm modificările legislative rapid și să evităm erorile. Dacă până acum această activitate consuma timp și resurse, azi ne putem baza pe softul Lege5 pentru această sarcină. Având un motor de căutare performant, Lege5 procesează informația și oferă rezultate exacte la nivel de paragraf în câteva secunde. O performanță, dacă ținem cont de faptul că softul conţine o bază de date complexă: atât legislația românească și europeană, cât și jurisprudența românească și europeană. Lege5 a fost gândit pentru oameni activi și mobili. De aceea, am creat variante care se potrivesc oricărui dispozitiv şi stil de lucru. Click aici şi află mai multe.

Fara comentarii

Scrie un comentariu