Legestart Magazine este revista în format digital, cu apariţie lunară gratuită, a portalului de informare legislativă Legestart.ro. Publicaţia apare lunar şi cuprinde informaţii de interes general, destinate atât publicului larg, cât şi specialiştilor, în cel de-al 9-lea număr fiind incluse următoarele materiale:

  • PRIMA CHIRIE: Ce acte trebuie depuse pentru prima de relocare?
  • Despre unele drepturi ale pensionarilor cu handicap
  • Să înţelegem…cursul de puericultură
  • FISCAL: Obligaţii de raportare pentru grupurile de întreprinderi multinaţionale
  • Top modificări şi propuneri legislative

    (mai – iunie 2017)

  • Ce impozite se plăteau odinioară pe la noi?
  • Acţiunea în nulitate (model)

Legestart Magazine poate fi accesată şi consultată gratuit online în caseta de mai jos (recomandăm modul Full Screen pentru o lectură uşoară, prin apăsarea butonului  [ ] vizibil, în colţul din dreapta-jos, la mutarea cursorului în centrul casetei) sau descărcată în format PDF de AICI.

 

Extrase din numărul 9 Legestart Magazine (iunie 2017)

PRIMA CHIRIE: Ce acte trebuie depuse pentru prima de relocare?

 

“ Pentru că, în sfârşit, s-a dat drumul la Programul “Prima Chirie”, haideţi să vedem care sunt actele necesare pentru obţinerea primei de relocare, acordată şomerilor care se încadrează în muncă într-o altă localitate situată la o distanță mai mare de 50 km față de localitatea de domiciliu sau reședință.

ATENŢIE! Prima de relocare este de 75% din suma necesară pentru acoperirea cheltuielilor pentru locuire (chirie și utilități) la noul domiciliu sau reședință, în limita sumei de 900 de lei lunar. 

Potrivit recentelor modificări legislative, pentru acordarea primei de relocare trebuie depuse la agenția pentru ocuparea forței de muncă județeană sau a municipiului București, unde vă aflaţi în evidență, în termen de 60 de zile de la data încadrării în muncă, următoarele documente:..”

Despre unele drepturi ale pensionarilor cu handicap


“  Potrivit art. 1 alin. 1 din Procedură, persoana cu handicap grav cu drept la asistent personal, care are și calitatea de pensionar de invaliditate gradul I, poate opta pentru indemnizația pentru însoțitor prevăzută la art. 77 din Legea nr. 263/20102 sau pentru asistent personal.

În situația în care opțiunea se exprimă pentru asistent personal, persoana cu handicap grav, care are și calitatea de pensionar de invaliditate gradul I, poate opta pentru angajarea asistentului personal sau pentru primirea indemnizației lunare prevăzute la art. 43 din Legea nr. 448/2006, respectiv a indemnizației de însoțitor prevăzută la art. 58 alin. (3) din Legea nr. 448/2006, în cazul persoanei cu handicap vizual grav.”

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here