Legestart Magazine este revista în format digital, cu apariţie lunară gratuită, a portalului de informare legislativă Legestart.ro. Publicaţia apare lunar şi cuprinde informaţii de interes general, destinate atât publicului larg, cât şi specialiştilor, în cel de-al şaptelea număr fiind incluse următoarele materiale:

  • Tot ce trebuie să ştii despre tichetele de masă
  • GHID: Cum achităm rovinieta prin SMS şi cât ne costă?
  • De ce acte am nevoie pentru înregistrarea PFA la Registrul Comerţului?
  • Programul de vizită legal al pacienţilor din spitale
  • Dicţionar legislativ: Stagiul de cotizare
  • Întrebări şi răspunsuri
  • Cod domnesc pentru comercianţi
  • Cererea de chemare în judecată a unui locatar (model)

Legestart Magazine poate fi accesată şi consultată gratuit online în caseta de mai jos (recomandăm modul Full Screen pentru o lectură uşoară, prin apăsarea butonului  [ ] vizibil, în colţul din dreapta-jos, la mutarea cursorului în centrul casetei) sau descărcată în format PDF de AICI.

 


Extrase din numărul 7 Legestart Magazine (martie 2017)

Tot ce trebuie să ştii despre tichetele de masă


“ Tichetele de masă sunt destinate exclusiv alocaţiei individuale de hrană şi sunt suportate integral pe costuri de angajator. Așadar, salariaţii care au primit tichete de masă nominale sunt singurele persoane îndreptăţite să le utilizeze, în exclusivitate pentru achitarea mesei sau pentru achiziţionarea de produse alimentare în unităţi de alimentaţie publică, magazine alimentare, cantine – restaurant, bufete (care au încheiat contracte de prestare a serviciilor cu unităţile emitente de tichete de masă).

Acordarea tichetelor de masă de către angajator către salariaţi este facultativă, nu obligatorie, angajatorul având libertatea de a decide dacă acordă tichete de masă şi sub ce formă, în urma consultării cu salariaţii, prin organizaţiile sindicale legal constituite sau prin reprezentanţii salariaţilor, după caz. ”

Programul de vizită legal al pacienţilor din spitale


“ În urmă cu câţiva ani, Ministerul Sănătăţii a reglementat, unitar, programul de vizite al aparţinătorilor pacienţilor internaţi în unităţile sanitare publice. Vă prezentăm în continuare programul de vizită legal, modalităţile de acces al vizitatorilor precum şi obligaţiile managerilor de spitale.

Program şi număr de vizitatori. Conform Ordinului nr. 1284/2012, programul de vizită al aparţinătorilor pacienţilor internaţi în unităţile sanitare publice se realizează de luni până vineri, în intervalul orar 15:00 – 20:00 şi în zilele de sâmbătă şi duminică, între orele 10:00 – 20:00. Numărul de vizitatori pentru un pacient internat într-un salon cu mai mult de 3 paturi nu poate fi mai mare de 3 persoane şi pot fi vizitaţi maximum 2 pacienţi în acelaşi timp.”

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here