Legea turismului și cea a tichetelor de vacanță vor intra de săptămâna viitoare în dezbatere publică pe site-ul ministerului, a anunțat ministrul de resort, Mircea Dobre.

Deși e aproape începutul verii, cele două acte normative vor fi analizate împreună cu specialiștii din Comisia de Dialog social, cu patronatele și cu alte persoane din domeniu, timp de 30 de zile și abia apoi vor intra pe agenda guvernului. Ministrul Mircea Dobre a declarat, în cadrul unei vizite în județul Brașov, că e mai bine ca legile să fie dezbătute cu toți factorii din turism, să se primească păreri de la federațiile de specialitate, de la ONG-uri, persoane fizice și alte categorii interesate, opinii pe care Comitetul Consultativ al ministrului Turismului le va analiza atent.

Referitor la legea tichetelor de vacanță, ministrul susține că acestea vor fi valabile un an de la data emiterii și vor fi nominale, nu vor putea fi înstrăinate sau folosite de alte persoane. Pentru o mai bună corelare cu datele din sistemul centralizat, privind beneficiarii ticehetelor de vacanță, cupoanele vor fi marcate cu CNP-ul beneficiarului.

Ministrul Mircea Dobre a mai declarat că legea tichetelor de vacanță este un beneficiu pe care statul îl acordă, în primul rând, angajaților din sistemul public, iar efortul bugetar pentru acordarea tichetelor va fi de 400.000.000 euro anual.

„Noi, când am realizat acest program (…) ne-am gândit, vă spun sincer, în primul rând la latura umană, pentru că un angajat din sistemul public când își ia concediu stă acasă, mai zugrăvește o cameră, îl mai cheamă șeful la birou, hai că mai e ceva de făcut (…), deci nu iese din acest stres cotidian pe care îl are. (…) Pe când având acest voucher oricum pleci, pentru că altfel nu ai cum să beneficiezi de acei bani, decât dacă mergi și achiți un pachet de servicii turistice interne. Obligatoriu interne, (…) doar pe teritoriul României. (…) Pe de altă parte, mă întreb dacă ne cunoaștem foarte bine țara, în detaliu (…) și cred că fiecare dintre noi avem ce să vedem în România. (…) Deci, repet, ne-a interesat, în primul rând, latura umană, pentru că mulți dintre angajații din sistemul public nu au mai fost demult într-o vacanță”, a mai spus ministrul Turismului, conform agenției Agerpres.

Oficialii spun că în unele instituții ale statului au fost prevăzute deja în buget sumele care vor fi alocate pentru tichetele de vacanță. Autoritățile care nu au făcut încă acest lucru vor putea cere bugetul necesar la rectificarea bugetară.

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here