Legea salarizării unitare introduce pentru angajații din sistemul public plătiți de la bugetul de stat criterii de performanță. Până acum am abordat mai multe aspecte interesante și importante ale Legii-cadru nr. 153/2017, pe care le puteți accesand linkurile de mai jos:

Pentru a fi eligibili pentru promovare sau mărire de salariu, angajații care primesc salariul de la bugetul de stat vor trebui să îndeplinească anumite criterii de performanță. Acestea vor sta la baza deciziilor care vor asigura creșterea pe scara profesională în ariile din sistemul public. Să aflăm împreună care sunt punctele pe care trebuie să le îndeplinească aceștia, citind în continuare. 

Art. 8. Criterii generale

(1) Ierarhizarea posturilor în vederea stabilirii salariilor de bază, a soldelor de funcție/salariilor de funcție și a indemnizațiilor de încadrare, atât între domeniile de activitate, cât și în cadrul aceluiași domeniu, are la bază următoarele criterii generale:

a) cunoștințe și experiență;
b) complexitate, creativitate și diversitate a activităților;
c) judecata și impactul deciziilor;
d) responsabilitate, coordonare și supervizare;
e) dialog social și comunicare;
f) condiții de muncă;
g) incompatibilități și regimuri speciale.

(2) Criteriile de performanță generale avute în vedere la promovarea în funcție, grade/trepte profesionale a personalului plătit din fonduri publice ori în vederea acordării unor premii sunt următoarele:

a) cunoștințe profesionale și abilități;
b) calitatea, operativitatea și eficiența activităților desfășurate;
c) perfecționarea pregătirii profesionale;
d) capacitatea de a lucra în echipă;
e) comunicare;
f) disciplină;
g) rezistență la stres și adaptabilitate;
h) capacitatea de asumare a responsabilității;
i) integritate și etică profesională.

(3) Pentru categoriile de personal plătite din fonduri publice care beneficiază de criterii specifice de performanță reglementate prin statute proprii se aplică acestea din urmă.

(4) Conținutul criteriilor de performanță specifice domeniului de activitate, precum și procedura de evaluare se stabilesc potrivit reglementărilor aplicabile fiecărei categorii de personal.

Toate detaliile despre Legea salarizării unitare le puteți vizualiza AICI, însă puteți obține actul în format.PDF pentru a-l avea în permanență AICI sau vă puteți achiziționa un abonament Lege5 de AICI!

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here