Premierul Victor Ponta a declarat că, în cadrul Legii retrocedărilor, se prevede ca restituirile în natură să se realizeze către foştii proprietari ai imobilelor naţionalizate şi urmaşii acestora, nu şi către cesionari, potrivit datelor furnizate de Agenţia Agerpres.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute astăzi, 12 aprilie 2013, la Palatul Victoria, premierul a declarat că „Restituirile în natură se fac doar către proprietari şi urmaşii proprietarilor. Cesionarii nu au dreptul să mai primească în natură nimic.”

Acesta a subliniat că în cazul anumitor imobile – şcoli, grădiniţe, spitale – care vor fi restituite doar proprietarilor, nu cesionarilor, reprezentanţii CEDO au fost de acord că poate fi impusă păstrarea destinaţiei acestor clădiri pe o perioadă de zece ani de acum încolo. 

“Pentru Ministerul Educaţiei, pentru Ministerul Sănătăţii, imediat după aprobarea acestei legi, trebuie gândită o strategie prin care în următorii zece ani să asigurăm situaţia eventualelor şcoli sau spitale, care după zece ani pot totuşi să-şi schimbe destinaţia”, a punctat premierul. 

Victor Ponta a mai atras atenţia şi asupra faptului că  parcurile şi spaţiile verzi vor fi total exceptate de la restituire. 

Notă: Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis ca şedinţa pentru asumarea răspunderii Guvernului asupra proiectului Legii privind despăgubirile pentru imobilele naţionalizate să aibă loc miercuri, 17 aprilie 2013.

Sursa: Agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here