Legea privind auditul de siguranţă rutieră nr. 265/2008, a fost republicată în Monitorul Oficial Partea I nr. 608 din 23/08/2012, sub o nouă denumire: „Legea privind gestionarea siguranţei circulaţiei pe infrastructura rutieră”.

Citeşte Legea nr. 265/2008, republicată, aici!

Actul normativ stabileşte cadrul instituţional şi modul de gestionare a siguranţei circulaţiei pe reţeaua rutieră.

Scopul prezentei legi este acela de a asigura şi a creşte gradul de siguranţă a circulaţiei pe drumurile publice, de a preveni pierderea de vieţi şi vătămarea integrităţii corporale a persoanelor, precum şi evitarea producerii pagubelor materiale ca urmare a accidentelor de circulaţie.

Legea cuprinde prevederi referitoare la dobândirea şi încetarea calităţii de auditor/inspector de siguranţă rutieră, evaluarea de impact asupra siguranţei rutiere, auditul şi inspecţiile de siguranţă rutieră, informaţii privind cadrul instituţional în domeniul gestionării siguranţei circulaţiei rutiere, precum şi sancţiunile care se vor aplica auditorilor/inspectorilor de siguranţă rutieră.

Legea cuprinde şi 4 anexe, după cum urmează:

Anexa nr. 1: Evaluarea de impact asupra siguranţei rutiere pentru proiectele de infrastructură rutieră

Anexa nr. 2: Operaţiuni de audit în domeniul siguranţei rutiere pentru proiecte de infrastructură rutieră

Anexa nr. 3:  Clasificarea tronsoanelor de drum pe categorii de siguranţă rutieră şi elemente de evaluare pentru inspecţia de siguranţă rutieră

Anexa nr. 4: Informaţii referitoare la accidente de circulaţie, menţionate în rapoartele de accidente soldate cu persoane decedate

Legea a intrat în vigoare ieri, 26 august.

De la data intrării în vigoare a prezentei legi, Clasificarea ocupaţiilor din România – nivel de ocupaţie (şase caractere) se completează cu ocupaţia de auditor de siguranţă rutieră, auditor de evaluare de impact de siguranţă rutieră şi cea de inspector de siguranţă rutieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here