• Legea graţierii, blocată. Camera Deputaţilor nu poate încheia procedura
Comisia Juridică ar urma să organizeze, săptămâna viitoare, o dezbatere publică privind legea graţierii, însă, proiectul nu va putea fi dezbătut şi votat în Camera Deputaţilor – for decizional, pentru că deputaţii vor intra în vacanţă, a declarat preşedintele comisiei Eugen Nicolicea, citat de Mediafax. Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a amânat din nou, săptămâna trecută, dezbaterea privind legea graţierii, pe motiv că la dezbatere a fost invitat şi ministrul Justiţiei, de la care nu se primise un răspuns.

  • Cameră: Rezidenții pot fi incluși, la cerere, în linia de gardă din primul an de pregătire
Plenul Camerei Deputaților a adoptat, marți, cu 223 de voturi „pentru”, 4 voturi „împotrivă” și 40 de abțineri, o propunere legislativă care instituie posibilitatea includerii rezidenților în linia de gardă din primul an de pregătire în specialitate, informează Agerpres. Solicitările rezidenților se aprobă la cerere, sub supravegherea titularului de gardă și în afara programului normal de lucru. Proiectul a fost adoptat și de Senat, Camera Deputaților fiind for decizional în acest caz.

  • Senat: Patronii și asociații vor putea scoate dividende din firme trimestrial, 100% din profitul realizat
Patronii și asociații vor putea scoate trimestrial dividende din firme, la valoarea lor întreagă pe perioada respectivă, potrivit unei inițiative legislative care a fost aprobată de Senat, cu amendamente, și trimisă la Camera Deputaților. Propunerea legislativă, prezentată de Startupcafe.ro, prevedea posibilitatea retragerii de dividende jumătate din profitul realizat, trimestrial, nu o dată pe an, cum se face în prezent. În Comisia Economică a Senatului a fost introdus însă un amendament prin care s-a extins posibilitatea distribuirii trimestriale de dividende pe valoarea întreagă a profitului realizat de firmă pe perioada respectivă din an.

  • Cum va fi administrat Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții, ce posturi vor fi în organigramă și cum vor fi plătiți cei din conducere
Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții va avea un sistem de conducere dualist, administrarea Fondului urmând a fi realizată de un consiliu de supraveghere și un directorat, conform Profit.ro. Primii membri ai consiliului de supraveghere vor fi numiți prin hotărâre a Guvernului pe o perioadă de un an, iar un comitet special de ”remunerare” va propune cu cât vor fi plătiți cei din conducere. FSDI va avea și un comitet de audit și va putea înființa alte comitete consultative.
  • Şeful ANRE îi sfătuieşte pe români să-şi schimbe contractele la gaz şi curent. El a făcut asta
Consumatorii trebuie să negocieze cu furnizorii de utilităţi, în special cu cei care oferă mai multe servicii la pachet, pentru a obţine preţuri mai bune la energie electrică şi gaze naturale, a declarat Niculae Havrileţ, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, citat de Economica.net. Discuţiile au pornit pe tema scumpirii energiei de la 1 iulie cu 8% în medie, la nivel naţional, infrmații apărute în ultimele zile.

  • Bugetul României a intrat pe deficit. Încasările din TVA și accize, în scădere accentuată, cheltuielile cresc semnificativ, în timp ce investițiile sunt reduse la minim istoric
Capital a analizat cifrele publicate de Ministerul Finanțelor și scroe că bugetul general consolidat al României a intrat pe deficit, deoarece veniturile sunt mai mici decât cheltuielile la finele lunii mai a acestui an, deși în ultimele patru luni s-a înregistrat excedent lună de lună. Astfel, la 31 mai 2017, bugetul a fost încheiat cu un minus de 2,17 miliarde de lei, adică 0,27% din PIB.

  • Un nou atac cibernetic: GoldenEye, un nou ransomware, infectează companii şi instituţii din România
Companii şi instituţii din România şi din alte ţări din regiune au fost lovite de o nouă ameninţare cibernetică de tip ransomware, denumită GoldenEye, care criptează datele utilizatorilor şi apoi solicită recompensă, informează compania Bitdefender, citată de Ziarul Financiar. Noua variantă de GoldenEye nu le permite victimelor să mai folosească dispozitivul infectat, dat fiind că, după ce termină procesul de criptare a datelor, forţează calculatorul să se închidă şi îl face inutilizabil până la plata recompensei de 300 de dolari.
 
 comentarii
 
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here