Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care validează Contractul de finanţare pentru Autostrada A3 România. Cofinanţare aferentă Mecanismului de redresare şi rezilienţă dintre România şi Banca Europeană de Investiţii, semnat la Bucureşti la 16 noiembrie 2023 şi la Luxemburg la 20 noiembrie 2023.

Scopul principal al legii este să permită construcția unei secțiuni de 42,3 kilometri pe Autostrada A3, cu patru benzi de circulație, între Nădășelu și Poarta Sălajului.

Legea adoptată autorizează în mod specific Acordul de finanțare pentru Autostrada A3 România, care face parte din Mecanismul de Redresare și Reziliență și a fost semnat între România și Banca Europeană de Investiții, la București și Luxemburg.

Pe 13 februarie 2024, Camera Deputaților a aprobat proiectul de lege, care a fost primul pas în procesul legislativ, iar pe 26 februarie, Senatul a confirmat votul său, încheind astfel procesul decizional.

În plus, șeful statului a promulgat și legea de ratificare a Acordului între România și India privind schimbul reciproc de drepturi de proprietate asupra terenurilor destinate misiunilor diplomatice și oficiilor consulare, semnat la New Delhi în ianuarie 2023.

De asemenea a fost adoptată și legea pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 30/2022 privind consolidarea capacității administrative și instituționale a Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, necesară implementării componentei C7 din Planul Național de Redresare și Reziliență, alături de alte măsuri relevante.

 

Vezi aici acte relevante despre autostrada A3 România

Vezi aici alte articole despre autostrăzi

www.lege5.ro

Rapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here