Preşedintele Klaus Iohannis  a semnat astăzi, 21 mai, Decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice,  anunţă Administraţia Prezidenţială. 

Legea care prevede majorarea salariilor kinetoterapeuţilor şi profesorilor de cultură fizică medicală din sistemul sanitar.

Conform actului normativ, personalul din sistemul sanitar care ocupă funcţiile de fiziokinetoterapeut, kinetoterapeut şi profesor de cultură fizică medicală din sistemul sanitar va beneficia, începând cu data de 1 iulie 2020, de salariile de bază prevăzute pentru anul 2022.

„Salariul de bază pentru funcţia de director general din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică nu poate fi mai mic decât salariul de bază corespunzător funcţiei de medic deţinute sau aflate în subordine, după caz, majorat cu 10%.

Salariul de bază pentru funcţia de director general adjunct din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică nu poate fi mai mic decât salariul de bază corespunzător funcţiei de medic deţinute sau aflate în subordine, după caz, majorat cu 7,5%.

Salariul de bază pentru funcţia de director centru naţional/şef centru din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică nu poate fi mai mic decât salariul de bază corespunzător funcţiei de medic deţinute sau aflate în subordine, după caz, majorat cu 5%”,  prevede actul legea.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here