Proiectul de lege pentru majorarea salariilor în sistemul sanitar, inclusiv pentru angajații din casele de asigurări de sănătate, a fost votată în Parlament cu 203 voturi favorabile.

Camera Deputaţilor a dat votul final asupra Proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 21/2023 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative:

Blocul Național Sindical a anunțat că, în urma adoptării acestui proiect (majorarea salariilor în sistemul sanitar), protestul programat de angajații CNAS și casele de asigurări de sănătate, care urma să aibă loc în Piața Victoriei, a fost anulat. Înainte de adoptarea proiectului de lege, unele persoane din cadrul CNAS au mers la București pentru a participa la proteste, însă decizia finală a Camerei Deputaților a determinat anularea acțiunii de protest.

Cu toate acestea, nemulțumirile vin acum și din partea angajațiilor din direcțiile de sănătate publică și a farmaciștilor. Aceștia se plâng de salariile mici, de lipsa personalului și de alte probleme în sistem.

Vezi aici OUG 21/2023

Vezi aici Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii

Vezi aici alte articole despre antreprenori

www.lege5.ro

Rapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here