Legea pentru modificarea Legii educaţiei naţionale nr.1/2011 care introduce programe de educaţie antreprenorială, financiară şi juridică în învăţământui pre-universitar, alături de educaţia antreprenorială a fost promulgată.

Astfel, Legea educaţiei naţionale nr.1/2011 se modifică după cum urmează:

  1. La articolul 68 alineatul (1), litera f) va avea următorul cuprins: „f) competenţe antreprenoriale, financiare şi juridice;”
  2. La articolul 344 alineatul (1) litera c), punctul (iv) va avea următorul cuprins: „(iv) programe de educaţie antreprenorială, financiară şi juridică;”

Potrivit expunerii de motive care însoţeşte proiectul, orice elev trebuie să cunoscă ia finaiul celor 12 clase care este diferenţa dintre un activ şi un pasiv, cum funcţionează crediteie (creditui ipotecar, creditui de nevoi personale, leasingul), care este diferenţa dintre un card de credit şi un card de debit, ce înseamnă un IFN şi cum funcţionează creditele acordate pe termen scurt.

De asemenea, elevii ar trebui să cunoască care este importanţa economisirii, alături de câteva elemente de bază cu privire la modul în care se poate investi pe bursă.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here