Legea pentru completarea Legii nr. 72/2016 privind sistemul de pensii și alte drepturi de asigurări sociale ale avocaților a fost publicată în Monitorul Oficial. Prin această lege se introduce un beneficiu pentru persoanelor cu handicap grav care au realizat, în profesia de avocat, cel puţin o treime din stagiul complet de cotizare în condiţii de handicap grav.

“Articol unic. ‒ După articolul 34 al Legii nr. 72/2016 privind sistemul de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale ale avocaţilor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 342 din 5 mai 2016, se introduce un nou articol, art. 341, cu următorul cuprins:
Art. 34
1. ‒ Persoanele cu handicap grav care au realizat, în profesia de avocat, cel puţin o treime din stagiul complet de cotizare în condiţii de handicap grav beneficiază de reducerea cu 15 ani a vârstelor standard de pensionare prevăzute în anexa nr. 1” , prevede legea. 

Potrivit legii 72/2016, asigurații care au realizat stagiul complet de cotizare și care au crescut cel puțin un copil până la vârsta de 10 ani beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare, după cum urmează:

a)cu 6 luni – pentru un copil;

b)cu un an – pentru 2 copii;

c)cu 18 luni – pentru 3 copii;

d)cu 2 ani – pentru 4 sau mai mulți copii.

Reducerea vârstei standard de pensionare nu poate fi cumulată cu nicio altă reducere prevăzută de prezenta lege sau alte legi speciale.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here