Românii care au studii în străinătate nu mai sunt supuși formalităților complicate, atunci când doresc să intre pe piața muncii. Aceștia se vor putea angaja în țară, în domeniul în care s-au specializat, fără să își mai echivaleze studiile.

 

Inițiativa a fost votată unanim în Parlament și presupune faptul că absolvenții români ai universităților din străinătate au dreptul să profeseze în România, în specialitatea studiilor, fără niciun fel de bariere artificiale sau obstacole birocratice inutile.

Această lege specială restabilește normalitatea și pune capăt inechităților care împiedicau studenții români să intre pe piața muncii din România și să profeseze în baza diplomelor de absolvire obținute în străinătate și recunoscute de Ministerul Educației.

Propunerea legislativă adoptată vizează modificarea Legii nr. 200/2004 privind recunoașterea diplomelor și calificărilor profesionale

 

Vezi aici Legea 200/2004

Vezi aici alte articole despre studii in străinătate

www.lege5.ro

Rapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here