O gafă jenantă a fost făcută în cadrul unei dezbateri televizate la emisiunea BBC Daily Politics. Doar că de data aceasta nu ni s-a mai greşit poziţionarea pe harta Europei sau capitala, ci drapelul. Şi nu am fost singurele victime ale acestei  „confuzii”, vecinii noştri bulgari având parte de aceeaşi soartă.

Pe postul britanic BBC, România şi Bulgaria au fost afişate cu steagurile greşite, respectiv inversate, potrivit informaţiilor prezentate de Agenţia de Presă Novinite.com (Sofia, Bulgaria). Eroarea a fost făcută în timpul unei dezbateri privind frontierele deschise şi imigrarea, prin afişarea unei hărţi care prezenta steagul Bulgariei pentru teritoriul român şi viceversa.

photo_verybig_149857
Sursa foto: Novinite.com

Conform sondajelor de opinie recent desfăşurate de BBC în Bulgaria şi România, există şanse foarte scăzute ca Regatul Unit să fie supus unui aflux de imigranţi din cele două ţări balcanice, în condiţiile în care restricţiile de muncă vor urma să cadă la sfârşitul acestui an.

Cu toate acestea, au existat numeroase voci care au alimentat controversele pe subiectul imigranţilor români care au „acaparat” Marea Britanie. Astfel, o serie de de tabloide britanice și politicieni au declarat că Regatul Unit ar trebui să se pregateasca pentru un masiv “aflux” de imigranți bulgari și români, după sfârșitul anului 2013. 

De asemenea, s-a susținut şi faptul că ridicarea restricției ar “pune presiune” asupra unordomenii ce țin de locuințe, infrastructură, școli și îngrijiri medicale.

La baza acestei „frici a migrării” se află percepţia că imigranţii est-europeni pur şi simplu ar stoarce sistemul de protecţie socială al britanicilor.

Sursa: Novinite.com 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here