Președintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, 4 mai, la finalul ședinței privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19, pe care a avut-o cu premierul și mai mulți miniștri, că 1 ”Din 15 mai intrăm în starea de alertă”. 

Starea de alertă este prevăzută de OUG nr. 21/2004 şi se referă la punerea de îndată în aplicare a planurilor de acţiuni şi măsuri de prevenire, avertizare a populaţiei, limitare şi înlăturare a consecinţelor situaţiei de urgentă. Despre starea de alertă puteţi găsi toate detaliile aici

Relaxarea se va face pas cu pas și fiecare pas va dura 2 săptămâni. Următorul calup de relaxare va veni la începutul lunii iunie.

Din 15 mai se deschid:

  • saloanele de îngrijire personală.
  • cabinetele stomatologice
  • muzeele.

Măsurile de relaxare nu se aplică în localitățile care sunt în carantină. 

Deplasările se vor face fără declaraţie pe proprie răspundere dar şeful statului recomandă să se facă atunci când absolut sunt necesare.

Deplasările vor fi restricționate pentru a pleca din localitate. Excepţii fiind plecările pentru probleme medicale, în interes de serviciu, pentru sport individual. Deci sporturile individuale vor fi permise. Rămâne restricția că sunt interzise întâlnirile cu mai mult de trei persoane.

Sportivii de persformanță vor începe cantonamentele dar nu vor începe competițiile sportive decât după o perioada destul de lungă. Pentru amatori nu se deschid bazele sportive.

Declarație de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Declarație de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Publicată de Guvernul României pe Luni, 4 mai 2020

Va rugam acceptati cookie-uri de marketing marketing pentru a vizualiza acest video.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here